Nek- en rugklachten

Acute en chronische nek- en rugklachten

Veel rugpijn verlicht al van een deugddoende goeie massagebehandeling.
Mensen ervaren naast het verbeteren van hun klachten een diepere rust in zichzelf. Ze krijgen meer lichaamsbewustzijn. Hun relatie met hun lieve lijf wordt beter! Ze kunnen meer genieten van het leven en hebben minder last van pijn, stress en emoties. 


Na de eerste onderzoekende behandeling neem ik eventjes de tijd om je mee te geven wat je lichaam me verteld heeft. Problemen kunnen ontstaan zijn door je houding, een trauma, stress, het opslaan van emoties, bewegingspatronen, spanning vanuit je buikorganen, ...
Meestal ben je na een 3-tal behandelingen pijnvrij en krijg je oefeningen en tips mee naar huis. Dat kan gaan van oefeningen uit de rug- en nekschool, stretching, ontspanningsoefeningen, voedingstips.

Bij tal van fysieke klachten is het van belang zowel aandacht te hebben voor het herstel van het letsel zelf maar even zeer om het lichaam opnieuw te aligneren met fasciatherapie zodat alle delen weer op een meer harmonieuze manier kunnen samenwerken. Dit voorkomt ook dat je opnieuw hervalt.


Daarna kom je na 3-4 weken maandelijks terug voor een onderhoudsbehandeling. Het is belangrijk voor het herstelproces dat je de behandeling lang genoeg verder zet totdat je lichaam de nieuwe, meer efficiënte manier van bewegen heeft geïntegreerd. Regelmatig je lichaam opnieuw laten afstemmen op de natuurlijke intelligentie is eigenlijk geen overbodige luxe, ook niet als je geen klachten hebt.