Vrouwencirkel

(h)eerlijk vrouw-zijn

In onze huidige maatschappij wordt veel van vrouwen verwacht. We zijn met zijn allen hoog opgeleid. Via internet kunnen we aan alle kennis geraken, maar hoe onze vrouwelijke organen, hormonen werken weten we niet meer. Door de drukte leven we in ons hoofd, worden we angstig of lusteloos. Soms hebben we het gevoel de weg kwijt te zijn.

De kracht van elke vrouw ligt verscholen in haar schoot. Leven vanuit die verbondenheid brengt kracht, voldoening, innerlijke rust en tevredenheid.

 Van oudsher komen vrouwen samen om tijdens hun maandstonden en ander momenten te rusten, wijsheid en ervaringen te delen. Samen verbinding met de vrouwelijk energie vervult onze bron ons diepste wezen.....

Thema: Dochters van de maan.

De geheime kracht van de menstruele cyclus. Toen ik zelf in aanraking kwam met de waarheid over mijn cyclus was ik niet alleen opgelucht over het beter begrijpen van mezelf maar ook kwaad dat zoveel vrouwen eeuwenlang "dom" zijn gehouden over de kennis en de kracht van hun cyclus. 

Ik zie dagelijk zoveel pijn en verdriet in deze wereld omdat vrouwen geen kennis en voeling hebben met wat er hormonaal in hun lichaam omgaat. Zowel hun eigen gezondheid lijdt hieronder maar ook het psychisch welbevinden van hun kinderen en partners. Ik ben ervan overtuigd dat het mannelijke en het vrouwelijke mekaar in evenwicht moet houden. Als wij als vrouwen ook overhellen naar het mannelijke dan is de balans verstoord en dan leidt iedereen daardoor. 

Om terug dat vrouwelijke in onszelf te helen is kennis van onze poloristeit in onze cyclus nodig. Als dochters van de maan doorlopen we de vier fasen: maagd , de vruchtbare fasen van de moeder, de fase na de eisprong en terwijl we menstrueren komen we in de energie van de wijze vrouw. In een heel vrouwenleven doorleven we nog eens die 4 seizoenen.

Meeleven met je hormonen is de natuur in jezelf volgen. Doe je dat niet, dan wordt je lichamelijk en geestelijk ziek. Meest voorkomend zijn: menstruatiepijnen, futloosheid, angsten , vruchtbaarheidsproblemen, menopauze, depressie, burn-out maar ook borstkanker,baarmoederkanker, relatieproblemen, laag zelfbeeld, kinderen met ADHD, concentratiestoornissen, autisme, obesitas, angststoornissen enz…

Met ‘dochter van de maan’ wil ik graag meegeven hoe je zowel lichamelijk als energetisch kunt afstemmen op je ware vrouwelijke natuur! 

Terug naar vrouwenland  

Waar vrouwen verbinden ontstaat een helend voedende bedding. Hier, in alle veiligheid mag je zijn wie je  bent. We starten  met wat zachte bewegingen om de stress wat uit ons lijf te schudden en tot rust te komen. We laven ons aan  vrouwenwijsheid rond het team. Je krijgt ruimte om jezelf te verdiepen. Na een thee-pauze verbinden we door ons verhaal te delen. We eindigen met een ontspanning of meditatie. Zingend herbronnen we onze vrouwelijke energie.

Deze samenkomsten zijn krachtige “me-time” momenten in de donkere dagen. Ze helpen je eventjes stil te vallen. Je diepste kern wordt geraakt en gevoed.

bijeenkomst (zie agenda) →