Yoga voor iedereen

Yoga betekent het pad, of de weg, … 
De weg naar... geluk, innerlijke vrede, harmonie. 

In 1999 kwam ik in contact met Dru-yoga, en volgde onmiddellijk de 
3-jarige opleiding in Wales bij de life-foundation.

Yoga therapie: het "Hoe" en vooral "Waarom" je bepaalde asana's (houdingen) kunt aannemen om je emotie en gezondheid in balans te brengen. Het is voor mij enorm boeiend om de westerse kijk op gezondheid en psychologie te combineren met de yogafilosofie. Om de meridianen die aangesproken worden bij bepaalde asana's te linken met de spierketens, organen, emoties en karakterstructuren.

Doorheen de jaren is mijn yogabeleving beïnvloed door vele leraars uit binnen- en buitenland. Zoals de yogadans van Shiva Rea, Asthangha yoga, energetisch werk en yogaflow, maar ook de zachtere manieren van de Tantra en Tao.

Mijn lessen kan je omschrijven als dynamisch, levendig en luchtig maar met de intentie om diep te verbinden met jezelf. Eventjes stil te vallen in sacrale sfeer door liefdevol contact te maken met je lichaam en het universum in het hier en nu.

Je krijgt inzicht hoe je zelf meester kunt worden van je gedachten en gevoelens: de kern van meditatie.
 Daarnaast kijk ik vanuit mijn opleiding en ervaring als kinesitherapeut of de uitvoering geen letsels of blessures kan veroorzaken. Zo ben je helemaal veilig in yoga land!De yogales

Met deze yogales heb je twee vliegen in één klap. Je werkt aan je algemene conditie en je wordt er vitaler en blijer van!

We beginnen dynamisch op vrolijke muziek, schudden en zwieren alle stress uit ons lijf. Alle gewrichten worden soepeler, onze energie gaat stromen en we laten alle spanning los!

Daarna gaan we zorgvuldig in een yogaflow; een opeenvolging van asana’s die de spieren en de wervelkolom versterken. We eindigen de les met ademhalingsoefeningen en de diepe ontspanning.

Iedereen krijgt een individuele kinesitherapeutische begeleiding.

Lessenreeks (zie agenda) →