Ondersteuning bij fertiliteitsproblemen

Ben je geïnteresseerd om op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid terug te krijgen? Heb je vragen omtrent de gevolgen op de gezondheid van jezelf en van je baby na in-vitro behandelingen?
Je kan op verschillende manieren je vruchtbaarheid herstellen!
Er zijn voedingssupplementen om de baarmoeder- en eierstokfunctie te ondersteunen. Je levens- en eetstijl aanpassen kan je vruchtbaarheid aanzienlijk ten goede komen. Technieken uit de Tantra-filosofie en het Taoïsme hebben een sterk vitaliserende werking op de voortplanting, organen en seksualiteit!
We zien dat behandelingen die de doorbloeding en de draagkracht van de baarmoeder verbeteren een gunstige invloed hebben op de innesteling van het bevruchte eitje in de baarmoeder.

Coaching rond het moederschap kan je ook helpen om onbewuste patronen en overtuigingen aan het licht te brengen en je helpen om je als vrouw toch waardevol en vruchtbaar te voelen ook al heb je (nog) geen kinderen!

Bekken-instabiliteit

Dit ongemak is het gevolg van een verweking van de ligamenten van je bekken. Dit kan gepaard gaan met een onevenwicht in de spiertonus van je bekken musculatuur. Hier worden osteopathische technieken, massage en houdingscorrectie gebruikt. Door de fascia’s, ligamenten en spieren diepgaand te ontspannen, bekom je een groter comfort.
Je kunt zelf je pijn verlichten door de yoga-oefeningen en houdingscorrecties die je aangeleerd worden!

Relaxatie massage

Zwangerschap is een intense periode. De baby vraagt veel energie, hormonen spelen op, je lichaam verandert voortdurend. Veel vrouwen hollen verder van werk naar gezin, sporten, sociale evenementen (eventuele verbouwingen) en missen de nodige rust in hun drukke bestaan.
Misschien heb je last van te hoge bloeddruk, gespannen spieren, vermoeidheid, constipatie of angstaanvallen, enz.
Een deugddoende massage is op dit moment meer dan ooit wat je nodig hebt om eventjes diep te ontspannen, je zenuwstelsel te balanceren en je zwanger-zijn te eren!
Je kan een olie of shiatsu-behandeling krijgen. Op de speciale stoel zit je erg comfortabel met je bolle buik!

Reflexologie 

massage om de bevalling op gang te laten komen

Een reflexologie-behandeling met warme gemberolie kan helpen als de baby niet wil komen. Dit is minder invasief voor moeder en kind dan een infuus met een inducerend hormoon.
Deze massage wordt enkel toegepast na medisch advies of 8 tot 10 dagen na de uitgerekende datum.

Rebozo

sluitingsritueel na de bevalling

Tijdens de bevalling opent de vrouw zich zowel fysiek als energetisch om nieuw leven te baren.

"Rebozo" is een ritueel dat traditioneel wordt gedaan om de kraamperiode af te sluiten en de vrouw weer klaar te maken om in de buitenwereld te komen. Het helpt ook om eventuele geboortetrauma’s te verwerken en zich weer lekker in haar vel te voelen.

Eventjes stilstaan om je lichaam speciaal te danken voor het dragen en het baren van je kind.
Je krijgt een zachte massage.
Bij de eigenlijke sluiting wordt je zachtjes gewiegd in een lange linnen doek. Het doek wordt strak om je lichaam gespannen; dit proces wordt 7 maal herhaald van hoofd tot voeten. Met een speciale knoop wordt het doek dan rond je bekken gespannen, dat kan je dan nog een tijdje zo dragen om je bekken en je organen te ondersteunen. Bovendien is het aan te raden om de prenatale oefeningen te doen.

Borstsluiting

Na de zoogperiode worden ook de borsten bedankt en gekoesterd.
Je doet zelf onder begeleiding een diepe, zachte massage van je borsten. Je laat je baby vol vertrouwen los in de wereld en sluit je borsten naar binnen.

Deze sluitingsrituelen helpen om uitputting door energieverlies tegen te gaan. De kracht van een ritueel is dat je een moment zeer sterk stilstaat met een nieuwe stap in een levenscyclus. Het schept duidelijkheid, duiding en brengt kracht voor het nieuwe.
Vb. het overlaten van de zorg van je baby aan een crèche, en terug gaan werken.