Babybehandelingen

Babymassage

Babymassage wordt aangeboden in het kader van de postnatale oefeningen.
Babymassage is een moment van koestering en liefdevolle aanraking en verbinding tussen moeder en kind.

Dit is een uitstekende manier om de intieme band te versterken en mekaar goed te leren kennen. Je baby leeft nog in symbiose met jou, en neemt zo ook jou gevoelens over van rust en veiligheid maar ook van angst en onzekerheid. De op Shantala geïnspireerde massage toont jou ook het belang van vertragen, om in rust en aandacht contact te maken met je baby.

Eigenlijk laat ik zien hoe je vanuit jezelf volledig mag vertrouwen op je moedergevoel wat druk, snelheid en bewegingen betreft. De reactie van je baby vertelt jou of je het gewenste effect bekomt! Baby’s die zich veilig en gekoesterd voelen, ontspannen zich en dit bevordert de spijsvertering, het immuunsysteem en de slaap.
De “turnoefeningetjes” zijn een uitstekende manier om het zenuwstelsel en lichaamsbewustzijn van je baby te stimuleren.

Babymobilisatie

De houding die je baby aanneemt in de baarmoeder of tijdens de bevalling kan er voor zorgen dat er een aantal gewrichtjes zoals schedelnaden, nek– en middenrif, voetjes niet helemaal op hun juiste plooi zitten. Soms kunnen ook zenuwen wat uitgerokken zijn. Daardoor vertonen sommige spieren een hogere tonus of zijn er houding-, verterings- en ademhalingsmoeilijkheden. Soms merk je het zelf niet op. Bij een baby is het kraakbeen nog zeer erg soepel en door middel van een lichte mobilisatie is het gemakkelijk te corrigeren als je er vroeg bij bent.
Indien er meer aan de hand is kan ik jullie dan doorverwijzen naar een kinderarts of gespecialiseerde baby-osteopaat.

Verkoudheden en ademhalingsklachten

Autogene drainage / bronchiaal toilet

Deze nieuwe techniek vervangt het “kloppen” of de "tappotage" van vroeger.
Ik ga voelen waar het slijm de luchtwegen blokkeert. Door de ademhaling te assisteren helpen we de slijmprop naar boven en buiten te doen komen zodat de longen weer vrij zijn. De infectie geneest veel sneller zodat je antibiotica kan vermijden. Je krijgt ook heel wat tips mee om het comfort voor jou en je baby te verhogen in deze lastige momenten. Het is goed dat je baby onder begeleiding van een arts is die dan ook kiné kan voorschrijven.